Iets over mezelf

Ik ben Nora Heirbaut, (° 1971) en van jongs af reeds enorm geboeid door de natuur en alles wat te maken heeft met lichaam en geest.

Een aantal jaren terug startte ik de natuurpraktijk Naturo Consult vanuit de visie en ervaring dat een mens (en zijn klacht) in één geheel moet worden bekeken.

Het zoeken naar oorzaken bij het ‘zich niet goed in z’n vel voelen’, van energietekorten en futloosheid en zoeken naar een aanpak hiervan boeiden mij doorheen mijn gehele leven. Dit is de kern van de Natuurgeneeskunde. Ook bij het opgroeien van mijn kinderen nam de toepassing van natuurgeneeskunde een centrale plaats in, steeds met verrassende resultaten.

 

Vanuit een sterke interesse vervolmaakte ik verscheidene jaren terug, de erkende opleidingen Bachbloesemtherapie en mineraaltherapie. Twee wetenschappelijke onderbouwde natuurgeneeswijzen, respectievelijk ontwikkeld door de artsen Dr. Bach en Dr. Schussler . Vanuit hun fijngevoeligheid en ervaring ontdekten ze de efficiëntie en kracht van deze natuurlijke therapie die ze met succes toepasten bij mentale en fysieke klachten.

In mijn praktijk werk ik via Bachbloesemtherapie, mineraaltherapie en advies voedingssuppletie. Hierin school ik mezelf steeds bij en dit o.a. bij de ‘Ortho Health Foundation’ , verdiep ik me nog steeds verder in deze materie, alsook in de materie van de Chinese Geneeswijzen.

Bijkomend besteed ik veel aandacht aan het consult, het beluisteren en kaderen van jouw probleem, jouw klacht. Dit ligt in de lijn van mijn professionele ervaring in het lesgeven aan en gespreksbegeleiding bij jongeren en ouders op sociaal-emotioneel vlak.

Gespreksbegeleiding krijgt binnen de natuurlijke therapie in Naturo Consult aldus ruime aandacht in een rustige en ongedwongen sfeer. Ik luister gericht naar uw verhaal, en analyseer dit oplossingsgericht binnen het natuurgeneeskundig kader.