Mineraaltherapie/advies voedingssupplementen

Mineralen zijn bouwstoffen voor de cellen. Zij zorgen ervoor dat noodzakelijke voedingstoffen beter opgenomen worden in functie van een efficiënte celstofwisseling. De bekendste zijn calcium, magnesium en ijzer.

Doorheen ons leven ontstaan er evenwel vaak tekorten in deze mineraalhuishouding. Een tekort kan ontstaan door chronische stress, emotionele en/of fysieke belasting, stralingsbelasting, chronische aandoeningen, erfelijke belasting,…

Een verstoring in de mineraalbalans geeft een verstoring in de energie – en vitaliteitsbalans. Dit resulteert vaak in klachten zoals spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, uitputting, spier-en gewrichtspijnen, depressie,..

Ook sporters ervaren vaak tekorten in de mineraalbalans via klachten van verzuring, uitputting,..

Het consult :

Via een uitgebreid (intake)consult breng ik jouw klacht in kaart via gerichte vragen en gezichtsdiagnose. Op basis van deze analyse bepaal ik jouw mineraalbalans en de eventuele tekorten. Mineraaltherapie en Bachbloesemtherapie hebben een bewezen complementaire werking, waarin het effect van beiden versterkt wordt.

Mineraaltherapie en voedingssuppletie zijn aangewezen bij allerlei klachten zoals :

Vermoeidheid, spierpijn-en gewrichtspijn, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, slaapproblemen, uitputting, depressieve klachten, hormonale klachten, overmatig zweten, verzuring,…

Bij bepaalde klachten kan er bijkomend advies gegeven worden rond fytho-en vitaminen suppletie.

Dit kan eventueel na gericht onderzoek via Levend bloed analyse.

Meer info hierover kan je vinden onder ‘gericht onderzoek’.

 

Vraag gerust meer info of maak een afspraak.

Heel graag welkom.