Kinderen en jongeren

Opgroeien is een proces waarbij heel wat hindernissen moeten worden genomen en heel wat emoties, positieve en negatieve, het pad van het kind en de jongere doorkruisen. Een boeiend gegeven waarbij af en toe een steuntje in de rug welkom is naar zelfvertrouwen toe en het (terug) vinden van de juiste balans.

Soms wordt een kind of adolescent uit balans gebracht door een onverwachte wending in zijn leven, een gebeurtenis, een negatieve emotie of gedrag.

Kinderen ervaren vaak veel stress doorheen de dag door allerlei prikkels die op hen afkomen en/of door prestatiedruk.

Ook op sociaal vlak zijn vaak de eisen of verwachtingen vaak hoog.

Kinderen en jongeren krijgen vage of uitgesproken klachten.

Natuurlijke therapie op maat, zoals Bachbloesemtherapie, eventueel in combinatie met gespreksbegeleiding biedt hier een efficiënte, natuurlijke oplossing.

De Bachbloesems werken geleidelijk in op belastende, negatieve emoties en zorgen ervoor dat het kind/de jongere op een natuurlijke en zachte wijze terug in evenwicht komt en zich terug goed in zijn vel gaat voelen.

Eesentiële oliën kunnen hier ook desgewenst aangewend worden.

Doorheen het consult is er ook aandacht voor mogelijke fysieke klachten of tekorten bij het kind of de jongere en de aanpak hiervan.

Mogelijke klachten bij kinderen en jongeren :

Stress, hooggevoeligheid, (faal)angst, hyperactiviteit, verdriet, pestproblemen boosheid, paniek, gebrek aan zelfvertrouwen, concentratieproblemen, twijfel, heimwee, slaapproblemen,….

Vraag gerust meer info of maak een afspraak.

Heel graag welkom!